
På Bertel Hestbjergs gård ved Holstebro arbejdes der med svineproduktion og bæredygtighed. I podcastet får du en intro til analyseredskabet RISE, der måler bæredygtighed på landbrugsbedrifter. Du kan høre Bertel fortælle, hvordan han kvalificer sit bæredygtighedsarbejde med RISE, og hvorfor helhedsorienteret bæredygtighed er vigtigt for ham i hans arbejde på gården.
You Might also like
-
Bæredygtig bundlinje – Episode 2
Landbrug og bæredygtighed går hånd i hånd, mener landmændene Johannes Karstoft, Lars Aage Rasmussen og Lars Bojsen, der udgør panelet i denne podcast. Og der er masser af potentiale i at arbejde med bæredygtighed.
Men er der også barrierer? Og hvad er egentligt vigtigst – den økonomiske, den miljømæssige eller den sociale bæredygtighed? -
Din Mark Lige Nu: Præcisionsgødskning sådan
Hvordan kommer du i gang med præcisionsgødskning? Og hvordan kommer du med i præcisionsjordbrugsordningen?
Og hvilken værdi skaber præcisionsjordbrug – ud over rabatten på efterafgrøder.
Det taler vi om i sæsonens første udgave af podcasten Din Mark Lige Nu. Du møder vores to landskonsulenter i gødskning, Torkild Birkmose og Kristian Furdal Nielsen, som giver dig gode råd.
Vi hører også fra elev på Bygholm Landbrugsskole – Jonas Fogh – om hvordan hans første erfaringer med præcisionsgødskning har været.
Bagefter kan du prøve at lave dit eget tildelingskort med på www.CropManager.dk, hvor tildelingslag lige nu er gratis i løbende + efterfølgende måned.
Du kan altid finde og lytte til podcast-serien Din Mark Lige Nu via din foretrukne app til podcasts? Søg på ordet SEGES eller Din Mark Lige NU – så finder du den, og så skal du trykke følg eller abonner.
Læs mere i vejledningen her
-
Data og disruption i fødevarekæden speeder den grønne omstilling
Den grønne omstilling i dansk landbrug er i fuld gang, og disruptive samarbejder og datadeling vil de kommende år sætte turbo på udviklingen.
For data øger sporbarheden og dokumentationen over for detailledet og forbrugerne.
I denne podcast gennemgår vi eksempler på, hvordan det skal ske, og du kan møde virksomhedere fra hele fødevareklyngen. Fra gødningsproducenten Yara til Valsemøllen og Naturli, som arbejder med dokumentation på klimaaftrykket direkte på emballagen.
I studiet er Mette Kramer Langgaard fra SEGES Innovation og Nicolai Fog Hansen fra Teknologisk Institut.
På SEGES.tv, kan du også se en video om samarbejdet.
Podcasten er produceret i projektet Lær af verdens største forsøgsareal og er støttet af Promilleafgiftsfonden.