På Bertel Hestbjergs gård ved Holstebro arbejdes der med svineproduktion og bæredygtighed. I podcastet får du en intro til analyseredskabet RISE, der måler bæredygtighed på landbrugsbedrifter. Du kan høre Bertel fortælle, hvordan han kvalificer sit bæredygtighedsarbejde med RISE, og hvorfor helhedsorienteret bæredygtighed er vigtigt for ham i hans arbejde på gården.
You Might also like
-
Din Mark Lige Nu: Præcisionsgødskning sådan
Hvordan kommer du i gang med præcisionsgødskning? Og hvordan kommer du med i præcisionsjordbrugsordningen?
Og hvilken værdi skaber præcisionsjordbrug – ud over rabatten på efterafgrøder.
Det taler vi om i sæsonens første udgave af podcasten Din Mark Lige Nu. Du møder vores to landskonsulenter i gødskning, Torkild Birkmose og Kristian Furdal Nielsen, som giver dig gode råd.
Vi hører også fra elev på Bygholm Landbrugsskole – Jonas Fogh – om hvordan hans første erfaringer med præcisionsgødskning har været.
Bagefter kan du prøve at lave dit eget tildelingskort med på www.CropManager.dk, hvor tildelingslag lige nu er gratis i løbende + efterfølgende måned.
Du kan altid finde og lytte til podcast-serien Din Mark Lige Nu via din foretrukne app til podcasts? Søg på ordet SEGES eller Din Mark Lige NU – så finder du den, og så skal du trykke følg eller abonner.
Læs mere i vejledningen her
-
Kan vi dyrke nødder i Danmark?
Lyt denne podcast, hvor vi debatterer, om vi i Danmark kan udvikle en produktion af nødder og kastanjer i stor skala. Hvad skal der egentlig til?
Med i studiet er Mette Damborg Hansen, specialist i plantebaserede fødevarer, og Susi Lyngholm, konsulent i gødning/produktion – begge fra SEGES Innovation.
Vi besøger også Pometet, en genbank for frugt og bær under Københavns Universitets Institut for Plante- og Miljøvidenskab.
Her fortæller Pomet-mester Lasse Lose, hvad der i hans øjne skal til for, at Danmark kan tage konkurrencen op med USA, Tyrkiet og Italien, som store nøddeproducerende lande.
Du kan læse mere om Pometet her
Podcasten er støttet af Promilleafgiftsfonden.
-
Data og disruption i fødevarekæden speeder den grønne omstilling
Den grønne omstilling i dansk landbrug er i fuld gang, og disruptive samarbejder og datadeling vil de kommende år sætte turbo på udviklingen.
For data øger sporbarheden og dokumentationen over for detailledet og forbrugerne.
I denne podcast gennemgår vi eksempler på, hvordan det skal ske, og du kan møde virksomhedere fra hele fødevareklyngen. Fra gødningsproducenten Yara til Valsemøllen og Naturli, som arbejder med dokumentation på klimaaftrykket direkte på emballagen.
I studiet er Mette Kramer Langgaard fra SEGES Innovation og Nicolai Fog Hansen fra Teknologisk Institut.
På SEGES.tv, kan du også se en video om samarbejdet.
Podcasten er produceret i projektet Lær af verdens største forsøgsareal og er støttet af Promilleafgiftsfonden.