Hvordan arbejder danske landmænd med bæredygtighed, og hvorfor er det vigtigt?
Og hvad er potentialerne?
Hør de tre landmænd Johannes Karstoft, Lars Aage Rasmussen og Lars Bojsens svar på de spørgsmål – og få konkrete bud på bæredygtige indsatser, der både gavner den økonomiske, den miljømæssige og den sociale bundlinje.
You Might also like
-
Din Mark Lige Nu: Præcisionsgødskning sådan
Hvordan kommer du i gang med præcisionsgødskning? Og hvordan kommer du med i præcisionsjordbrugsordningen?
Og hvilken værdi skaber præcisionsjordbrug – ud over rabatten på efterafgrøder.
Det taler vi om i sæsonens første udgave af podcasten Din Mark Lige Nu. Du møder vores to landskonsulenter i gødskning, Torkild Birkmose og Kristian Furdal Nielsen, som giver dig gode råd.
Vi hører også fra elev på Bygholm Landbrugsskole – Jonas Fogh – om hvordan hans første erfaringer med præcisionsgødskning har været.
Bagefter kan du prøve at lave dit eget tildelingskort med på www.CropManager.dk, hvor tildelingslag lige nu er gratis i løbende + efterfølgende måned.
Du kan altid finde og lytte til podcast-serien Din Mark Lige Nu via din foretrukne app til podcasts? Søg på ordet SEGES eller Din Mark Lige NU – så finder du den, og så skal du trykke følg eller abonner.
Læs mere i vejledningen her
-
Din Mark Lige Nu: Græsukrudt i foråret
Det har været en mild vinter, og derfor er det relevant at se på vejrets betydning for udvikling af græsukrudt på markerne. Det gør vi i denne udgave af Din Mark Lige Nu.
Som noget nyt ringer vi fra studiet i Skejby ud i verden, og i dag har vi fat i Plantechef i SLF, Finn Olsen, som netop er ude og vurdere græsukrudt i markerne i det sønderjyske.
På Landbrugsinfo kan du læse meget mere om at håndtere græsukrudt i foråret.
Podcasten er støttet af Promilleafgiftsfonden.
-
Bæredygtig bundlinje – Episode 2
Landbrug og bæredygtighed går hånd i hånd, mener landmændene Johannes Karstoft, Lars Aage Rasmussen og Lars Bojsen, der udgør panelet i denne podcast. Og der er masser af potentiale i at arbejde med bæredygtighed.
Men er der også barrierer? Og hvad er egentligt vigtigst – den økonomiske, den miljømæssige eller den sociale bæredygtighed?