Prisprognosen for grise er netop revideret. Men hvorfor? Og hvad betyder det for dig? Hør mere i denne podcast, hvor en af økonomerne bag fortæller om baggrunden for revideringen.
You Might also like
-
Produktionskoncept Smågris – din vej til bedre produktivitet i smågrisestalden
Viden om griseproduktion skal helt ud på staldgangen. I 2016 blev der stillet skarpt på produktionen i de danske slagtegrisestalde – og i 2021 rettede SEGES Innovation sigtekornet mod smågriseproduktionen.
I 2021 lagde Produktionskoncept Smågris fra land med seks pilotbesætninger. Målet er at højne produktiviteten og udfase brugen af medicinsk zink. Hør hvordan det er gået, og hvad fremtiden byder i denne podcast.
Læs mere -
Kan energitilskud til pattegrise hæve overlevelsen?
Produkter som Redbull, cola, glykosesirup, modermælkserstatninger og kommercielle produkter lavet på komælk er kendt som energitilskud, der gives til de svagtfødte pattegrise for at hjælpe dem på vej.
Energien i produkterne er nemlig ofte baseret på sukker eller fedt, som menes at kunne hjælpe de små pattegrise på vej.
Men flere danske forsøg og også internationale publikationer har vist, at produkterne med energitilskud har sparsom effekt. Det nyeste forsøg fra SEGES Innovation viser også, at flere grise ikke overlevede, da de blev tildelt en sukkeropløsning 6 timer efter at faringen var overstået.
Men hvorfor hænger pattegrisens fysiologi dårligt sammen med energitilskud? Og hvad skal der til, hvor at få liv i de svagtfødte grise? Det sætter SEGES Innovation fokus på i denne podcast.
Medvirkende:
Thomas Thymann, professor på Københavns Universitet
Trine Friis Pedersen, konsulent i SEGES Innovation.Vært:
Søs Lindeborg Pedersen, kommunikationskonsulent i SEGES Innovation -
Data og disruption i fødevarekæden speeder den grønne omstilling
Den grønne omstilling i dansk landbrug er i fuld gang, og disruptive samarbejder og datadeling vil de kommende år sætte turbo på udviklingen.
For data øger sporbarheden og dokumentationen over for detailledet og forbrugerne.
I denne podcast gennemgår vi eksempler på, hvordan det skal ske, og du kan møde virksomhedere fra hele fødevareklyngen. Fra gødningsproducenten Yara til Valsemøllen og Naturli, som arbejder med dokumentation på klimaaftrykket direkte på emballagen.
I studiet er Mette Kramer Langgaard fra SEGES Innovation og Nicolai Fog Hansen fra Teknologisk Institut.
På SEGES.tv, kan du også se en video om samarbejdet.
Podcasten er produceret i projektet Lær af verdens største forsøgsareal og er støttet af Promilleafgiftsfonden.