Der er stor fokus på at optimere søernes produktivitet og foderforbrug i danske sohold. Seniorkonsulent ved SEGES Innovation Camilla Højgaard har derfor undersøgt, om der kan justeres på anbefalingerne for rygspæk ved faring, samt hvordan det kan implementeres.
Medvirkende: Camilla Højgaard
Vært: Søs Lindeborg
Se videoen om, hvordan du rygspækscanner dine søer:
You Might also like
-
Værktøjer til klima og bæredygtighed
For mange er fokus på bedriftens klimaaftryk det, der kan sikre ens produktion i fremtiden.
Klima er nemlig blevet et emne, der kan være afgørende for, at grisekødet stadig er et attraktivt produkt for forbrugerne i fremtiden.
Men hvilke værktøjer kan gøre griseproduktionen mere bæredygtig? Og hvordan tager du dem i brug?
De spørgsmål har vi stillet chefkonsulent Finn Udesen fra Center for Klima & Bæredygtighed i SEGES. For med forslag om CO2-afgifter og et stort fokus på landbrugets klimaaftryk, er det et emne, der står højt på dagsordenen i det omkringliggende samfund.
Vært: Søs L. Pedersen
Medvirkende: Finn Udesen
Tilmeld dig klimadag
De danske landmænd får nu en oplagt mulighed for at blive klogere på deres klimaaftryk og klimaværk-tøjet ESGreen Tool, når der afholdes 15 klimadage rundt i hele landet fra d. 1. september 2022 til d. 31. januar 2023.
-
Kan energitilskud til pattegrise hæve overlevelsen?
Produkter som Redbull, cola, glykosesirup, modermælkserstatninger og kommercielle produkter lavet på komælk er kendt som energitilskud, der gives til de svagtfødte pattegrise for at hjælpe dem på vej.
Energien i produkterne er nemlig ofte baseret på sukker eller fedt, som menes at kunne hjælpe de små pattegrise på vej.
Men flere danske forsøg og også internationale publikationer har vist, at produkterne med energitilskud har sparsom effekt. Det nyeste forsøg fra SEGES Innovation viser også, at flere grise ikke overlevede, da de blev tildelt en sukkeropløsning 6 timer efter at faringen var overstået.
Men hvorfor hænger pattegrisens fysiologi dårligt sammen med energitilskud? Og hvad skal der til, hvor at få liv i de svagtfødte grise? Det sætter SEGES Innovation fokus på i denne podcast.
Medvirkende:
Thomas Thymann, professor på Københavns Universitet
Trine Friis Pedersen, konsulent i SEGES Innovation.Vært:
Søs Lindeborg Pedersen, kommunikationskonsulent i SEGES Innovation -
Et indblik i PRRS-strategien
En reduktion af PRRS hos de danske grisebedrifter vil betyde højere sundhed og have stor betydning for de store produktionsmæssige udsving, der kan komme under et udbrud af PRRS. Derfor har Landbrug & Fødevare i tæt samarbejde med øvrige parter udarbejdet en strategi, der skal nedbringe andelen af besætninger med PRRS. Målet er, at andelen af besætninger, der er deklareret negative for PRRS er øget i midten af 2025.
SEGES Podcast har derfor inviteret chefkonsulent Nicolai Rosager Weber fra Landbrug & Fødevarer ind i studiet for at fortælle mere om PRRS-strategien.
Vært: Søs Lindeborg Pedersen, kommunikationskonsulent, SEGES Innovation
Medvirkende: Nicolai Rosager Weber, chefkonsulent, Landbrug & Fødevarer