Der er stor fokus på at optimere søernes produktivitet og foderforbrug i danske sohold. Seniorkonsulent ved SEGES Innovation Camilla Højgaard har derfor undersøgt, om der kan justeres på anbefalingerne for rygspæk ved faring, samt hvordan det kan implementeres.
Medvirkende: Camilla Højgaard
Vært: Søs Lindeborg
Se videoen om, hvordan du rygspækscanner dine søer: https://bit.ly/3rhwWXk
You Might also like
-
Data og disruption i fødevarekæden speeder den grønne omstilling
Den grønne omstilling i dansk landbrug er i fuld gang, og disruptive samarbejder og datadeling vil de kommende år sætte turbo på udviklingen.
For data øger sporbarheden og dokumentationen over for detailledet og forbrugerne.
I denne podcast gennemgår vi eksempler på, hvordan det skal ske, og du kan møde virksomhedere fra hele fødevareklyngen. Fra gødningsproducenten Yara til Valsemøllen og Naturli, som arbejder med dokumentation på klimaaftrykket direkte på emballagen.
I studiet er Mette Kramer Langgaard fra SEGES Innovation og Nicolai Fog Hansen fra Teknologisk Institut.
På SEGES.tv, kan du også se en video om samarbejdet.
Podcasten er produceret i projektet Lær af verdens største forsøgsareal og er støttet af Promilleafgiftsfonden.
-
Boringsnære beskyttelsesområder – hvordan du får en aftale om BNBO på dine jorde
Hvis du ejer jord, hvor et BNBO udpeges, så skal du som udgangspunkt lave en aftale omkring landbrugsdriften med det lokale forsyningsselskab. Og du har travlt, hvis du vil indgå en frivillig aftale, da fristen for frivillige aftaler udløber i år, 2022.
Lyt i denne podcast til, hvordan lodsejer Thomas Antoni greb sagen an. Du kan også høre, hvordan SEGES Innovation, Danva og Danske Vandværker har samarbejdet om at facilitere den frivillige proces.
Læs mere, og hent aftale- og deklarationsteksterne her:
Grundvand (landbrugsinfo.dk) -
Fokus på poltefodring giver mere robuste søer
I to år har Thomas Sønderby Bruun og Gunner Sørensen fra SEGES Svineproduktion arbejdet på at afdække hvor meget af den viden, der genereres i SEGES Svineproduktion, som reelt rammer staldgangen, når vi snakker fodring af søer.