Alle griseproducenter vil gerne hæve pattegriseoverlevelsen. Men det kræver fokus og hårdt arbejde.
Både Henrik Nielsen og Niels Aagaard, medlemmer af Landbrug & Fødevarer Svineproduktions bestyrelse, fortæller i denne podcast, hvordan de arbejder med det hjemme på deres egne bedrifter. Og om bestyrelsens fokus på at understøtte strategien for branchen i forhold til blandt andet avl og ny viden.
You Might also like
-
Afrikansk Svinepest i Tyskland: Tættere på den danske grænse
Afrikansk Svinepest har endnu engang spredt sig. I løbet af november 2021 har smitten stukket sit grimme ansigt frem indenfor ganske kort afstand af den dansk-tyske grænse.
Hvad er status, og hvordan skal du forholde dig, som dansk griseproducent? Det er emnet for denne podcast.
Læs mere -
Boringsnære beskyttelsesområder – hvordan du får en aftale om BNBO på dine jorde
Hvis du ejer jord, hvor et BNBO udpeges, så skal du som udgangspunkt lave en aftale omkring landbrugsdriften med det lokale forsyningsselskab. Og du har travlt, hvis du vil indgå en frivillig aftale, da fristen for frivillige aftaler udløber i år, 2022.
Lyt i denne podcast til, hvordan lodsejer Thomas Antoni greb sagen an. Du kan også høre, hvordan SEGES Innovation, Danva og Danske Vandværker har samarbejdet om at facilitere den frivillige proces.
Læs mere, og hent aftale- og deklarationsteksterne her:
Grundvand (landbrugsinfo.dk) -
Kan energitilskud til pattegrise hæve overlevelsen?
Produkter som Redbull, cola, glykosesirup, modermælkserstatninger og kommercielle produkter lavet på komælk er kendt som energitilskud, der gives til de svagtfødte pattegrise for at hjælpe dem på vej.
Energien i produkterne er nemlig ofte baseret på sukker eller fedt, som menes at kunne hjælpe de små pattegrise på vej.
Men flere danske forsøg og også internationale publikationer har vist, at produkterne med energitilskud har sparsom effekt. Det nyeste forsøg fra SEGES Innovation viser også, at flere grise ikke overlevede, da de blev tildelt en sukkeropløsning 6 timer efter at faringen var overstået.
Men hvorfor hænger pattegrisens fysiologi dårligt sammen med energitilskud? Og hvad skal der til, hvor at få liv i de svagtfødte grise? Det sætter SEGES Innovation fokus på i denne podcast.
Medvirkende:
Thomas Thymann, professor på Københavns Universitet
Trine Friis Pedersen, konsulent i SEGES Innovation.Vært:
Søs Lindeborg Pedersen, kommunikationskonsulent i SEGES Innovation