Hans Henrik Bruun fra Københavns Universitet forsker og underviser i økologi og biologisk mangfoldighed. Her kan du høre ham punktere fire almindelige myter om, hvordan biodiversitetskrisen i Danmark løses bedst.
You Might also like
-
Din Mark Lige Nu: Græsukrudt i vintersæden
Græsukrudt skal bekæmpes nu, og i denne podcast ser vi på, hvordan du lægger den rigtige strategi. Du får også tips til at spotte de forskellige ukrudtsarter i markerne. Det er eksperne i planteværn hos SEGES Innovation, som kommer med gode råd. Husk også at sparre med din lokale konsulent.
Kombinér IPM og kemi
Vi taler også om, hvordan vi kommer så langt vi kan uden brug af kemi. Og hvordan vi anvender midlerne bedst, når det er nødvendigt. SEGES Innovations landskonsulenter i planteværn har mange års erfaring med at balancere IPM-strategien med de godkendte midler for at få den mest effektive bekæmpelse.
Hvad gør vi ved resistensen
Vi ser stigende antal tilfælde med resistens hos græsukrudt, og vi taler i denne podcast også om, hvad vi kan gøre ved udfordringen.
Del linket med maskinstationen og dine medarbejdere
Du kan altid finde podcasten “Din Mark Lige Nu” i den app, du normalt lytter til podcast igennem. Det kan være Apple Podcast, Spotify eller Google Podcast. Husk at trykke ”følg” eller ”abonner”, så du aldrig går glip af de nye afsnit. Hvis du ikke selv skal i marken, så del linket med dine medarbejdere eller din maskinstation.
Podcasten er støttet af Promilleafgiftsfonden.
-
Din Mark Lige Nu: Gode råd til øge udbyttet i vårbyg
Hvis du dyrker vårbyg i år, skal du snart ud og så.Men gør det ikke uden at lytte den podcast først – klik på linket herover.
Læs mere
Vores eksperter og marknørder i SEGES Innovation giver dig her konkrete råd til, hvordan du optimerer dit udbytte -
Grødeskæring efter Aalborgmetoden
I Lindenborg Å har man skåret grøde efter Aalborgmetoden i over 10 år. I løbet af den periode er åens tilstand forbedret, så den i dag fremstår som et godt vandløb for fisk og andre smådyr. Åen er blevet bedre til at aflede vandet, så engene igen er blevet tørre om sommeren, og dyrene kan komme på græs. Læs mere