Landbrug og bæredygtighed går hånd i hånd, mener landmændene Johannes Karstoft, Lars Aage Rasmussen og Lars Bojsen, der udgør panelet i denne podcast. Og der er masser af potentiale i at arbejde med bæredygtighed.
Men er der også barrierer? Og hvad er egentligt vigtigst – den økonomiske, den miljømæssige eller den sociale bæredygtighed?
You Might also like
-
Værktøjer til klima og bæredygtighed
For mange er fokus på bedriftens klimaaftryk det, der kan sikre ens produktion i fremtiden.
Klima er nemlig blevet et emne, der kan være afgørende for, at grisekødet stadig er et attraktivt produkt for forbrugerne i fremtiden.
Men hvilke værktøjer kan gøre griseproduktionen mere bæredygtig? Og hvordan tager du dem i brug?
De spørgsmål har vi stillet chefkonsulent Finn Udesen fra Center for Klima & Bæredygtighed i SEGES. For med forslag om CO2-afgifter og et stort fokus på landbrugets klimaaftryk, er det et emne, der står højt på dagsordenen i det omkringliggende samfund.
Vært: Søs L. Pedersen
Medvirkende: Finn Udesen
Tilmeld dig klimadag
De danske landmænd får nu en oplagt mulighed for at blive klogere på deres klimaaftryk og klimaværk-tøjet ESGreen Tool, når der afholdes 15 klimadage rundt i hele landet fra d. 1. september 2022 til d. 31. januar 2023.
-
Din Mark Lige Nu: Vinterrapsen i foråret
Så er foråret her, og det betyder en række opgaver med at optimere udbyttet i vinterrapsen. Her får du på 30 min konkrete råd om:
– gødskning
– ukrudtsbekæmpelse
– vækstregulering ?
– svampe og skadedyrHusk at dele link med din markmand eller maskinstationen.
Du kan læse mere om eksempelvis skadedyrene i vinterrapsen på Landbrugsinfo
-
Kommuniker din bæredygtighed
På Bertel Hestbjergs gård ved Holstebro arbejdes der med svineproduktion og bæredygtighed. I podcastet får du en intro til analyseredskabet RISE, der måler bæredygtighed på landbrugsbedrifter. Du kan høre Bertel fortælle, hvordan han kvalificer sit bæredygtighedsarbejde med RISE, og hvorfor helhedsorienteret bæredygtighed er vigtigt for ham i hans arbejde på gården.