Landbrug og bæredygtighed går hånd i hånd, mener landmændene Johannes Karstoft, Lars Aage Rasmussen og Lars Bojsen, der udgør panelet i denne podcast. Og der er masser af potentiale i at arbejde med bæredygtighed.
Men er der også barrierer? Og hvad er egentligt vigtigst – den økonomiske, den miljømæssige eller den sociale bæredygtighed?
You Might also like
-
Bæredygtig finansiering i landbruget
Hvad er bæredygtig finansiering? Hvordan skal landmændene forholde sig til bæredygtig finansiering, og ikke mindst hvorfor skal de forholde sig til det? Det er nogle af de spørgsmål, som de tre deltagere i denne podcast vil diskutere og ikke mindst forsøge at besvare.
-
Kan vi dyrke nødder i Danmark?
Lyt denne podcast, hvor vi debatterer, om vi i Danmark kan udvikle en produktion af nødder og kastanjer i stor skala. Hvad skal der egentlig til?
Med i studiet er Mette Damborg Hansen, specialist i plantebaserede fødevarer, og Susi Lyngholm, konsulent i gødning/produktion – begge fra SEGES Innovation.
Vi besøger også Pometet, en genbank for frugt og bær under Københavns Universitets Institut for Plante- og Miljøvidenskab.
Her fortæller Pomet-mester Lasse Lose, hvad der i hans øjne skal til for, at Danmark kan tage konkurrencen op med USA, Tyrkiet og Italien, som store nøddeproducerende lande.
Du kan læse mere om Pometet her
Podcasten er støttet af Promilleafgiftsfonden.
-
Din Mark Lige Nu: Græsukrudt i foråret
Det har været en mild vinter, og derfor er det relevant at se på vejrets betydning for udvikling af græsukrudt på markerne. Det gør vi i denne udgave af Din Mark Lige Nu.
Som noget nyt ringer vi fra studiet i Skejby ud i verden, og i dag har vi fat i Plantechef i SLF, Finn Olsen, som netop er ude og vurdere græsukrudt i markerne i det sønderjyske.
På Landbrugsinfo kan du læse meget mere om at håndtere græsukrudt i foråret.
Podcasten er støttet af Promilleafgiftsfonden.