Landbrug og bæredygtighed går hånd i hånd, mener landmændene Johannes Karstoft, Lars Aage Rasmussen og Lars Bojsen, der udgør panelet i denne podcast. Og der er masser af potentiale i at arbejde med bæredygtighed.
Men er der også barrierer? Og hvad er egentligt vigtigst – den økonomiske, den miljømæssige eller den sociale bæredygtighed?
You Might also like
-
Det er svært at være bi i Danmark
En ny rapport kommer med en foruroligende status på insekternes trivsel her på jorden. 40 % af verdens insektarter er i fare for at blive udryddet inden for få årtier, hvis ikke udviklingen vendes.
-
Værktøjer til klima og bæredygtighed
For mange er fokus på bedriftens klimaaftryk det, der kan sikre ens produktion i fremtiden.
Klima er nemlig blevet et emne, der kan være afgørende for, at grisekødet stadig er et attraktivt produkt for forbrugerne i fremtiden.
Men hvilke værktøjer kan gøre griseproduktionen mere bæredygtig? Og hvordan tager du dem i brug?
De spørgsmål har vi stillet chefkonsulent Finn Udesen fra Center for Klima & Bæredygtighed i SEGES. For med forslag om CO2-afgifter og et stort fokus på landbrugets klimaaftryk, er det et emne, der står højt på dagsordenen i det omkringliggende samfund.
Vært: Søs L. Pedersen
Medvirkende: Finn Udesen
Tilmeld dig klimadag
De danske landmænd får nu en oplagt mulighed for at blive klogere på deres klimaaftryk og klimaværk-tøjet ESGreen Tool, når der afholdes 15 klimadage rundt i hele landet fra d. 1. september 2022 til d. 31. januar 2023.
-
Data og disruption i fødevarekæden speeder den grønne omstilling
Den grønne omstilling i dansk landbrug er i fuld gang, og disruptive samarbejder og datadeling vil de kommende år sætte turbo på udviklingen.
For data øger sporbarheden og dokumentationen over for detailledet og forbrugerne.
I denne podcast gennemgår vi eksempler på, hvordan det skal ske, og du kan møde virksomhedere fra hele fødevareklyngen. Fra gødningsproducenten Yara til Valsemøllen og Naturli, som arbejder med dokumentation på klimaaftrykket direkte på emballagen.
I studiet er Mette Kramer Langgaard fra SEGES Innovation og Nicolai Fog Hansen fra Teknologisk Institut.
På SEGES.tv, kan du også se en video om samarbejdet.
Podcasten er produceret i projektet Lær af verdens største forsøgsareal og er støttet af Promilleafgiftsfonden.