Landbrug og bæredygtighed går hånd i hånd, mener landmændene Johannes Karstoft, Lars Aage Rasmussen og Lars Bojsen, der udgør panelet i denne podcast. Og der er masser af potentiale i at arbejde med bæredygtighed.
Men er der også barrierer? Og hvad er egentligt vigtigst – den økonomiske, den miljømæssige eller den sociale bæredygtighed?
You Might also like
-
Landbrugrådgiverens rolle i udtagning og jordfordeling
Oplands-/udtagningskonsulenter har god indsigt i landbrug, udtagning og jordfordeling. Derfor kan et tæt samarbejde mellem lodsejere, oplands-/udtagningskonsulenter, kommuner og Naturstyrelsen være afgørende for at nå i mål med klimaindsatsen.
Det debatterer SEGES Innovation i denne podcast, hvor vi har deltagelse af tre landbrugsrådgivere med stor erfaring på dette område.
- Eja Lund, chefkonsulent, Velas
- Karen C. Thomasen, miljørådgiver, Sagro
- Camilla Lerbjerg Thomsen, miljøchef, LandboNord
SEGES Innovation mener, at det er vigtigt – i samarbejde – at finde de rigtige steder til udtagning af den kulstofrige landbrugsjord som kan bidrage med en reel reduktion af klimaeffekten. Og at alt er baseret på frivillighed.
Kun ejendomsmæssige- og tekniske forundersøgelser af udvalgte områder kan afgøre, om der er et reelt ønske om at deltage samt om der vil være en klimaeffekt. Her kan lodsejere og oplands-/udtagningskonsulenter bidrage med lokal kendskab og viden.
Podcasten er støttet af Promilleafgiftsfonden.
Læs mere i brochuren: Fakta og gode råd om udtagningen af landbrugsjorder
-
Værktøjer til klima og bæredygtighed
For mange er fokus på bedriftens klimaaftryk det, der kan sikre ens produktion i fremtiden.
Klima er nemlig blevet et emne, der kan være afgørende for, at grisekødet stadig er et attraktivt produkt for forbrugerne i fremtiden.
Men hvilke værktøjer kan gøre griseproduktionen mere bæredygtig? Og hvordan tager du dem i brug?
De spørgsmål har vi stillet chefkonsulent Finn Udesen fra Center for Klima & Bæredygtighed i SEGES. For med forslag om CO2-afgifter og et stort fokus på landbrugets klimaaftryk, er det et emne, der står højt på dagsordenen i det omkringliggende samfund.
Vært: Søs L. Pedersen
Medvirkende: Finn Udesen
Tilmeld dig klimadag
De danske landmænd får nu en oplagt mulighed for at blive klogere på deres klimaaftryk og klimaværk-tøjet ESGreen Tool, når der afholdes 15 klimadage rundt i hele landet fra d. 1. september 2022 til d. 31. januar 2023.
-
Landmænd finder de gode løsninger
Hvor skal minivådområderne placeres? Det fandt Henrik Christensen og hans naboer ud af på et såkaldt kollektivt opstartsmøde. Mød også planteavlskonsulent Bent Lune fra LMO og Mads Lægdsgaard Madsen fra SEGES, som fortæller, hvordan man skaber gode løsninger i et lokalområde.